Kategorier
Häng med en författare Kapitelböcker 9-12 år

Häng med en författare – Ingelin Angerborn

Det slog mig just att jag inte vet något alls om denna författare, vars böcker jag tycker så mycket om! Nu när frågan är väckt kunde jag inte låta blir att ta reda på lite information om Ingelin. Då hittade jag den här roliga hemsidan! Läs lite om Ingelin du också!

ÖnskestjärnanNär det gäller Ingelins böcker så är Önskestjärnan den jag läste först. Det är en supermysig och himla roliga bok om Astrid, som får lära sig att det gäller att vara försiktig med vad man önskar sig! Boken är även rätt spännande, för Astrid slåss mot klockan för att hinna ställa allt tillrätta igen, innan det är för sent…

Ingen har väl missat att det är Ingelins bok Rum 213 som vann Bokjuryn 2011! Jag håller Rum 213verkligen med om att det är en superbra bok! Jag läste någonstans att Ingelin skriver ”magisk realism”. Det betyder att hon blandar det som är magiskt och övernaturligt med det som är naturligt, och hon gör det himla bra! Hon har fler böcker i samma stil: Sorgfjäril, För alltid och Månfågel, som kom sommaren 2012.

KalsongkatastrofenIngelin är även bra på att skriva tokroliga böcker! Du har väl inte missat serien Klant & Kompani, där alla titlar heter något med katastrof: Kartkatastrofen, Klockkatastrofen, Kalsongkatastrofen till exempel. Ja, du hör ju redan i titeln vad det handlar om! Katastrof, kort och gott! Vilma, Viking och Viktor har fullt upp med att rätta till allt som går fel! En annan väldigt rolig serie är böckerna om Tilda där alla titlar börjar likadant: Om jag bara inte…. Snacka om att ställa till det för sig!

Ingelin har även skrivit några böcker i dagoboksform: Pussar och P.S, Kramar och krångel och Hjärtslag ochPussar och ps hjärnsläpp. De handlar om familj, kärlek, vänskap och svek — allt en bra bok behöver!

Sammanfattning: Ingelin Angerborn skriver många olika sorters böcker! Några om kärlek och vänskap, andra är spännande och läskiga, men även tokroliga och fnissiga! Det finns nåt för alla!

Trevlig läsning,
önskar Hanna
Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s