Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år Ungdomsböcker

Bra bok att mysa till i påsk!

Godnatt mister TomGodnatt Mister Tom av Michelle Magorian

Den här boken räknas som en klassiker och kom första gången 1981. Nu ges den ut igen, med ett nytt omslag som gör att den ser lite ”fräschare” ut.

Boken utspelar sig under andra världskriget när många barn i London skickades ut på landet, evakuerades, för att det ansågs vara tryggare för dom där. Huvudpersonen är William som är 9 år. Han bor med sin mamma och de är mycket fattiga, och mamman är riktigt elak mot honom och slår honom ofta. William är mycket tillbakadragen och rädd, han har inte lärt sig varken läsa eller skriva, han är mobbad i skolan och har inga vänner. Han tror själv att han inte är något värd – det har ju hans mamma sagt!

I bokens början hamnar William hos Mister Oakley, en butter gammal man som inte haft kontakt med andra människor på många många år. Ingen tror att detta kommer bli bra, men William och Mister Oakley, eller Mister Tom som William säger, finner varandra och hjälper varandra att utvecklas och återigen hitta glädje i livet. Men – ingen lycka varar för evigt – tillslut tvingas William tillbaka till sin mamma i London och när Mister Tom inte hör något från honom blir han orolig och börjar leta efter honom…

Den här boken passar utmärkt som högläsning! Passa på att mysa tillsammans under påskhelgen!

Hanna, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s