Kategorier
Bilderböcker

Pappas favorit!

Sagan om det röda äpplet_100Sagan om det röda äpplet av Jan Lööf

Detta är fortfarande min favorit – barnen har tröttnat för länge sedan men när pappa själv får välja…

Handlingen inleds med att en gubbe i randig kostym blir lurad av en frukthandlare att köpa ett äpple av plast. Äpplet hamnar i en räcka fantasieggande händelser som av misstag startas av gubbens papegoja. Medan gubben bygger på sitt modellskepp passerar äpplet genom den lilla staden och möter på sin väg en arg tant, en bilolycka, en tjuv och två brandmän. När äpplet väl landar hos gubben i den randiga kostymen igen är det inte längre ett äpple av plast…

Bilderna i boken är, som i alla Jan Lööfs böcker, fulla av roliga detaljer. Detta är en fantastisk barnbok som i första hand riktar sig till barn mellan 2 och 5 år men är rolig även för vuxna att läsa.

Finn, Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s