Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

En helt underbar bok!

Bild på bokenSnöret, fågeln och jag av Ellen Karlsson

En riktig pärla! Perfekt högläsningsbok med mycket sommarkänsla som passar för 6-8 åringar, men också hela familjen. Selma har sommarlov och är hos mormor och morfar på ön. I höst ska Selma börja i ny skola och ny klass där hon förhoppningsvis får nya kompisar. Selma har en fågel som pickar i bröstet och som hela tiden påminner om att hon är ensam och konstig. Men en dag på ön så finns Snöret där! Tillsammans klättrar de i träd, bildar en klubb och blir naturspanare. Med Snöret blir allt kul och spännande och sommaren blir den somrigaste, smultrigaste och bulligaste någonsin! Det blir också den sommaren Selma lär sig att simma och då fågeln slutar picka i bröstet.

Det är både roligt och sorgligt – en berättelse man blir alldeles varm i hjärtat av. Den handlar som vänskap, sorg och om att skaffa sig mod att bli den man är. Härliga illustrationer som fångar stämningen på pricken av Eva Lindström.

Lena R, Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s