Bibblans bokbabbel

En bokblogg för barn

Fortsätt läs – även om boken först verkar dålig!

Lämna en kommentar

Tre gånger tur_100Tur gånger tre av Sheila Turnage

Nu har jag läst en bok som jag i början inte riktigt gillade. Den var lite för flamsig och inte så spännande. Men jag fortsatte ändå att läsa och det ångrar jag inte!

Tur gånger tre handlar om Mo som växer upp hos en man, som kallas Översten, och en kvinna som kallas Miss Lana. När Mo var nyfödd hittade Översten henne i en korg i floden under ett riktigt oväder. Mo vet alltså inte vilka som är hennes riktiga föräldrar och hon funderar mycket på det, och hon lägger ner mycket tid på att skicka flaskpost i floden för att hitta dem.

Hon bor i ett litet samhälle i södra USA, där alla känner alla och det är ganska knepiga och roliga personer som bor där. En dag kommer plötsligt en polis som utreder ett mord i en stad en bit därifrån till deras lilla by. Kort därefter blir en av invånarna, Jesse, också mördad! Mo och hennes bästis Dale bestämmer sig för att bli detektiver för att hjälpa till att lösa fallet, men det är mycket farligare än det kunnat tro! Vem kan man lita på? Är polisen verkligen den han säger att han är? Varifrån kommer pengarna som den mördade Jesse varje vecka skänkt till kyrkan? Och vem är egentligen Översten…?

Det blir riktigt spännande på slutet, när ett nytt oväder blåser in över byn och ställer allt på ända. Kommer Mo kanske till och med att hitta sina riktiga föräldrar?

Hanna, Söndrums bibliotek

Författare: Hanna

Jag arbetar som barnbibliotekarie på Oskarströms bibliotek och Söndrum bibliotek i Halmstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s