Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Sommarens bästa bok!

Image

Balladen om en bruten näsa av Arne Svingen

Balladen om en bruten näsa är helt klart den bästa bok jag läst i sommar! Helena som jobbar på Vallås bibliotek tipsade om Balladen om en bruten näsa, så jag tog med mig den när jag åkte på semester och sträckläste den första dagen. Den är både rolig och sorglig på en gång och passar från 10 år och upp.

Så här skriver Helena om boken:

Bart och hans alkoholiserade mamma bor i en sliten lägenhet i ett av de slitnaste kvarteren. Bart försöker se allt från den ljusa sidan även i de mörkaste stunder. Som när hans mamma kommer hem full på nätterna, när det ligger folk och skräp i trappuppgången eller när hans vän i skolan berättar om hans hemförhållanden och han blir retad för det. Bart tränar boxning, men vill inte slå och han sjunger opera på toaletten.

Bart har många motgångar att ta sig igenom och man berörs av hans utsatthet men det förmedlas ändå en värme och förhoppning om att allt ska går bra, vilket gör boken riktigt bra. Läsa högt och läsa själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s