Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Fantastisk berättelse i modern variant

Tom och den blå fågeln av Susanna Nissinen

SugTom och den blå fågelnen på lite mysig läsning nu när det är så där höstruskigt ute? Då kan jag starkt rekommendera lite fantasy för att driva bort mörkret!

Slåss mot mörkret är även något huvudpersonen Tom behöver göra. Han tvingas flytta från livet på landet till Stockholm, vilket han fullkomligt hatar, han vill bara hem och vägrar till och med packa upp sina saker då han hoppas det ska kunna få hans föräldrar att lyssna, men de förstår verkligen ingenting!

Men så en dag på tunnelbanan får han syn på en märklig dvärgliknande varelse, som ingen annan verkar se. Innan Tom vet ordet av det är han indragen i ett fantasyäventyr mitt i Stockholms storstadsvärld där både vättar, älvor, den onde Dränkaren och till och med Mörkrets härskarinna blandar sig i. Kan det bli något annat än läskigt rysligt mysigt spännande?!

Frida, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s