Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Mystik, spänning och lite kärlek

Svartkonst för opiercade Charlotta Björnulfsson

Svartkonst för opiercadeFinns det magi, spöken och annat mystiskt tror du? Malinda vet inte vad hon ska tro. Hon tycker själv hon är en mycket vanlig och lagom, ja nästan tråkig och hon vill verkligen passa in, få vänner och få känna sig speciell. Livet känns ganska trist, och inte ens några snygga kläder har hon, som den där snygga rosa dunjackan alla coola tjejer i klassen har.

Så Malinda börjar samla ihop pengar till en egen jacka, genom att gå ärenden och rasta hundar.Innan hon vet ordet av träffar hon en tjej i skogen, som hon lär känna, och de i sin tur bli indragna i en mystisk liten förening, Black Whisper som sysslar med svartkonst och magi. Med här är bland annat snygge specielle Puke med det lila håret, och världens vackraste bruna ögon. Så mer eller mindre på grund av en rosa jacka så befinner sig Malinda helt ensam på en kyrkogård, och klockan slår tolv…

Detta är en av de bästa böcker jag läst i höst, den är så spännande att den var omöjlig att lägga ifrån sig, och jag vill inget hellre än att bli kompis med Malinda. En bok som tar slut alldeles för fort, hoppas hoppas det kommer fler!

Frida, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s