Kategorier
Allmänt Häng med en författare Kapitelböcker 6-9 år Kapitelböcker 9-12 år Ungdomsböcker

Häng med författare – Anders Jacobsson & Sören Olsson

Det var ett tag sen vi hängde med en författare, nu gör vi det dubbelt upp tycker jag! Detta är två författare som väldigt många känner till, i många olika åldrar. Inte nog med att de skrivit böcker i 27 år, de har skrivit över 100 böcker. WOW säger jag bara! Sören och Anders är kusiner, och de skriver för att det är kul, och för att de vill att deras läsare genom böckerna ska lära sig att det aldrig är fel att visa att man gillar någon även om det kan bli lite tokigt ibland.  Utöver böcker har de gjort filmer och tv-serier, samt skrivit för radio. De har bland annat gjort Sunes sommar och Sune i Grekland.

Dra åt skogen suneNågra av deras kända och härliga karaktärer är bland annat Sune och hans stökiga bror Håkan-Bråkan. Sune har precis fått en ny bok, Dra åt skogen Sune där han och hans familj ska åka och campa, ihop med Sophie och hennes familj. Tyvärr går det mesta rent ut sagt åt skogen, och alla börjar bråka med alla, mycket på grund av Sunes klantiga pappa.

 

Berts fejsbok

Även Bert är med i en ny bok, Berts fejsbok. Precis som det låter har Bert skaffat Facebook, och han och kompisen Åke tävlar om vem som är mest populär, det vill säga har flest kompisar på fejjan. Tyvärr var inte ett konto på Facebook lösningen på alla problem som Bert trodde utan snarare tvärt om. Hans tjej får massa ”Gilla” från okända killar, och som om det inte var illa nog skaffar mer eller mindre hela Berts släkt och familj varsitt konto. Kan det bli värre? Som vanligt för Bert är svaret tveklöst ja.

Galna gatan 7Andra böcker dessa författarkillar gjort är bland annat serien om Galna gatan där Alva och hennes kompisar hittar på massa bus och tokerier och böcker om Emanuel som gillar att vara ute på nätet.

Så Sören och Anders har verkligen legat i, och det lär de fortsätta göra tills de knappt orkar mer, och då skriver de säkert några till, för är det något de har så är det envishet och skrivarlust!

 

Frida, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s