Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Humor, pinsamheter, rädslor och kärlek – allt i samma serie!

Detta är böckerna om Tilda, en tjej som bor på landet och som verkligen älskar djur! Det handlar mycket om djur i böckerna, men också om mycket annat – sådant som är jobbigt, pinsamt och läskigt, om kompisar, killar, föräldrar och skola. Allt skrivet med mycket humor! Det finns hittills tre böcker om Tilda och de är skrivna av Siri Spont.

utan-djur-sa-dor-jagI ”Utan djur så dör jag” handlar det en hel del om kaniner. Tilda har redan flera olika djur att ta hand om – kaniner, hästar, fåglar, hund och fiskar. Men så kommer Tilda och hennes bästis Thea på att det vore väl kul med kaninungar och plötsligt har Tilda fått lite väl många kaniner att ta hand om! Tildas föräldrar tycker att de inte kan har hur många djur som helst och att Tilda måste hitta ägare till alla kaninungarna. Men Tilda vill ju så gärna behålla den där lilla kaninen med alldeles svart päls…

bara-jag-vagar[1]I ”Bara jag vågar” har Tildas fröken kommit på att barnen ska skriva ner vad de är rädda för, men inte kan man väl skriva ner sådana pinsamma saker som man egentligen är rädd för! De sakerna hamnar istället på Tildas egen lista över läskiga saker hon ska våga göra före sommarlovet – bara för att visa att hon klarar av det!

langtar-sa-jag-sprickerDen tredje boken om Tilda heter ”Längtar så jag spricker” och handlar om kärlek! Nu skriver Tilda en ny lista – en önskelista och den är superhemlig! Högst  upp på den listan finns önskan att hon och Amin ska bli ihop. Amin som är nyinflyttad i grannbyn och som Tilda är jättekär i. Hon har inte berättat det för någon, inte ens för sin bästa kompis. Ska hennes önskning gå i uppfyllelse?

Cecilia, Bokbussen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s