Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 6-9 år

En splittrad jul.

Sju tusen steg av Bo R Holmberg

Siris föräldrar har bestämt sig för att flytta isär och snart är det jul. Det blir den första julen någonsin som hon inte kommer fira tillsammans med både mamma och pappa. Hon bor varannan vecka hos mamma och varannan vecka hos pappa och när hon är hos den ena så får hon inte vara hos den andra. Det jobbiga är också att hon inte kan träffa Björn när hon bor hos pappa och inte Sandra när hon bor hos mamma. För de bor en bit ifrån varandra, sju tusen steg. En kväll när Siri är hos pappa så går hon de 7000 stegen för att träffa Björn, trots att det är pappavecka. Hon kan inte låta bli att kika in i mammas fönster, och där sitter det någon som hon inte träffat förut. Det sitter en man med mustasch i fåtöljen och Siri springer därifrån så fort hon bara kan. Men hon kan inte sluta tänka på vem den där mannen är. Varför är han hemma hos mamma när Siri inte är där, och vad gör egentligen pappa när Siri är hos mamma? Det är mycket som behöver redas ut och Siri vet inte var hon ska börja.

Anna N, Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s