Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 6-9 år Kapitelböcker 9-12 år

Följ med på en hisnande fantasifärd med Ossians ovanlig nanny!

 ossians-ovanliga-nannyOssians ovanliga nanny av Ylva Karlsson                    

Det här är en riktigt härlig, tjock bok där vi kastas in i en värld där det mesta är möjligt. En sådan där bok där allt är liksom magiskt! Det hela börjar när Ossian får en ny nanny. Hon heter Petronella och från och med nu börjar märkliga saker att hända i Ossians familj. Tavlor får helt plötsligt liv, en gungstol blir helt magisk och mycket annat. Petronella visar sig kunna påverka allt möjligt –  både vilket väder det ska bli och hur Ossian själv ska bete sig. Det verkar som om Ossian vågar mer när Petronella är där! Petronella är ingen häxa, men hon är heller ingen vanlig tant. Allt man vet är att när Petronella är med händer det plötsligt underliga saker, sånt som faktiskt inte kan hända. Magiska saker. Som när Petronella fixar fram en flygande matta, som funkar precis som i sagorna – man stryker den över mattfransen och säger vart man vill åka, så flyger den dit. Det är svårt att förklara hur allt det där som inte kunde hända faktiskt hände – men om du läser boken kommer du att förstå precis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s