Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Snabblästa och roliga!

varning-for-tanterVarning för tanter av Mette Vedsø.

Kamal har fått ett problem som bara växer. Hans mormor har flyttat in i Kamals rum och Kamal måste dela rum med sin lillebror. Dessutom har mormor sina väninnor på besök och huset är fullt med tanter som retas med Kamal och ingenstans kan Kamal vara ifred. Han måste göra något åt det här! Kamal tar hjälp av sin kompis Joel och gör upp en plan för hur Kamal ska kunna får tillbaks sitt rum.

kottbullar-i-fickanKöttbullar i fickan av Mette Vedsø

Detta är den andra boken om Kamal och i den har han en del kärleksbekymmer. Han är kär i Klara och blir lycklig när han blir hembjuden till henne på hennes födelsedag. Problemet är bara att Klara har sagt att de ska äta köttbullar på kalaset. Kamal äter inte griskött, men vågar inte säga att han inte kan äta köttbullar. Vad ska han göra? Återigen behövs kompisen Joel och en smart plan.

Det här är två böcker för dig som vill att handlingen ska börja direkt på första sidan. De är snabblästa och roliga och är illustrerade med annorlunda och snygga bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s