Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Potatishäxan – världens värsta bibliotekarie?

legenden-om-potatishaxanLegenden om potatishäxan av Eoin Colfer

Martin och Lukas är bröder och de har många syskon. De är väldigt busiga allihop och en sommar bestämmer deras föräldrar att de ska tillbringa hela sommarlovet på biblioteket. Då blir det lugnare hemma och bröderna kan läsa och lära sig en massa.  Martin och Lukas tycker att det låter som det mest fasansfullt tråkiga som man göra på ett sommarlov. Böcker och läsning tycker de är det tråkigaste som finns och inte nog med det – på biblioteket finns potatishäxan. Potatishäxan är bibliotekarien som alla barn är livrädda för. Hon hatar nämligen barn och det bästa hon vet är att plåga dem. I sitt skrivbord har hon en pluggpuffra som hon skjuter med och som är laddad med potatisar. När Lukas och Martin kommer till biblioteket försöker de med en gång lura henne och slippa ifrån läsandet men det visar sig bli mycket svårare och mycket farligare än vad de nånsin trodde! Eller?

legenden-om-kapten-krakas-tanderuntitledLäs också de två följande böckerna i serien: Legenden om kapten Kråkas tänder och Legenden om världens värsta kille. Alla tre böckerna helt galna och väldigt roliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s