Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år Kapitelböcker 9-12 år

Häxor, häxor överallt!

Häxorna av Roald Dahl

HäxornaDet är väl klart att häxor inte finns, eller?! Jo de finns faktiskt, i alla fall om vi ska tro denna underbara skruvade bok där vi får lära oss allt om hur häxor känns igen. En åttaårig pojke flyttar in hos sin mormor i Norge, och hon är jätteduktig på att berätta sagor, allra helst om otäcka häxor. Det visar sig snart att det inte alls är påhittat, utan häxor finns, och de hatar barn över allt annat i hela vida världen.

Så se upp, den där rara damen på bussen kanske är en häxa, eller den trevliga bibliotekarien på ett bibliotek nära dig… Häxor som inget hellre vill än att bli av med alla barn som finns.

Pojken och hans mormor åker på semester ihop till ett stort hotell, och här råkar han snubbla rakt in när Europas alla häxor håller sitt stora hemska årsmöte. Läskigt värre, och så vansinnigt spännande. Boken är helt klart en av mina favoriter, den är megasuperduperrolig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s