Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 6-9 år Kapitelböcker 9-12 år Ungdomsböcker

Kära dagbok!

Det här med böcker skrivna som en dagbok är något som är både populärt och oftast väldigt personligt. Det gör att man känner sig som en kompis till personen som skriver dagbok, som att det är till just en själv boken är skriven. Jag tänkte presentera några böcker där vi får för följa några olika personers spännande och oftast väldigt roliga öden och äventyr. En annan sak som är bra med dagboksböcker, det finns oftast flera i samma serie!

Lou av Julien Neel

Lou (1) DagboksdagarHärlig tecknad serie om flickan Lou och hennes häftiga liv i Frankrike. Hon bor med sin fantasy-skrivande mamma i Paris. Hon och hennes kompisar upptäcker många spännande saker ihop, och funderar över livet. Vad gör man till exempel om killen man är kär i visar sig vara en näspetare? Hittills har det kommit ut sex seriealbum om Lous intressanta liv.

 

 

Nikkis dagbok av Rachel Renée Russell

Nikkis dagbok1Ny bokserie om 14-åriga Nikki som börjar på en ny snobbig skola och inget hellre vill än att passa in. Det går sådär, men kul att läsa om är det, och de roliga teckningarna är verkligen pricken över i! Hon berättar om sin kamp mot föräldrarna för att få en ny Iphone, och allt slit om att försöka vinna skolans konsttävling, mot populära men elaka MacKenzie. Superrolig bok att läsa och titta i!

 

 

Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney

Gregs bravader

Greg skriver inte dagbok, utan loggbok, och han hoppas att när han blir vuxen och känd kommer alla vilja veta om hans liv, och hur han hade det som barn. Så han skriver om hur det är i skolan och på fritiden, och ritar roliga bilder till. Oftast går det mesta åt skogen, men Greg vet ändå att han en dag kommer bli berömd!

 

 

En prinsessas dagbok av Meg  Cabot

tiara och dr martenstEn helt vanlig amerikansk tjej får veta att hon egentligen är prinsessa till ett litet kungadöme, och plötsligt måste hon lära sig en massa nya jobbiga saker. Saker som att gå i högklackat, vilka bestick man ska äta med och hur man niger på rätt sätt. Samtidigt försöker hon fortsätta med sitt vanliga liv, med kompisar, pojkvänner och massa annat. Roligt och spännande om att plötsligt bli prinsessa.

 

 

Lisa Bengtssons memoarer av Lotta Olsson

Elva år på jordenLisa går på mellanstadiet och är en hejare p åatt skriva dikter och ramsor, och hon ska bli författare! Därför skriver hon ner sina memoarer i en bok, och hon har en hel del spännande saker att skriva om. Hennes syrra håller på med något skumt, hennes katt försvinner och hon hittar en lapp i sin jacka från en hemlig person.

 

 

Habib – Meningen med livet av Douglas Foley

habibHabib är en vanlig kille som absolut inte vill skriva dagbok, men alla i klassen mer eller mindre tvingas till detta av läraren. Så Habib börjar skriva, och upptäcker att det är riktigt kul att få skriva om sitt liv. Han skriver om fotbollen, hur han å kompisarna samlar burkar till en klassresa, och om Paris som han blir kär i men inte vågar fråga chans på. Framför allt skriver han om sina funderingar på meningen med livet! Rolig och jättefin bok.

 

 

Berts dagbok av Sören Olsson & Anders Jacobsson

Berts dagboktSist men inte minst har vi en gammal klassiker som håller sig lika bra än, och som det fortsätter att komma nya böcker till fortfarande. Bert är en tonårsgrabb, och som sådan har han fullt upp med plugg, kompisar och framförallt brudar. Bert har en förmåga att hamna i en massa konstiga och pinsamma situationer, vilket är väldigt kul att läsa om!

 

 

 

Frida på Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s