Kategorier
Barn tipsar! Bokbullen Boktips Händer på bibblan Kapitelböcker 9-12 år Program Ungdomsböcker

Bokbullen på Stadsbiblioteket mars 2014

Det blev en hel del bra boktips denna gång på Stadsbiblioteket.

Fjärde riket av Maria Nygren

fjarde-riket

Blenda börjar i en ny skola och det är Hedvig som är skolans drottning. Blenda lär känna LSD (Lena Stina Dahl) och Penny. När klassen gör ett projektarbete om nazismen blir Blenda inspirerad – om Hitler kunde skapa Tredje riket så måste det väl gå att bygga upp Fjärde riket. Och då kommer inte Hedvig ha makten utan Blenda och hennes kompisar. Någonstans på vägen går det hela mycket, mycket snett.

 

Boktjuven: (när döden berättar en historia måste du lyssna) av Markus Zusak

boktjuvenLiesel är en flicka, som växer upp före och under andra världskriget.  Hon kan inte bo med sin familj för att hennes föräldrar förföljs av nazisterna och försvinner. När vi träffar Liesel har hennes lillebror just dött och Döden kommer för att hämta honom. Liesel får komma till en fosterfamilj och i källaren gömmer de Max. Liesel älskar böcker, blir en boktjuv och ibland räddar hon böcker från bokbål. Boktjuven har precis blivit film – även om filmer är bra  tycker vi att i böckerna får man alltid veta mer.

Anton, jag gillar dig av Peter Pohl

anton-jag-gillar-digHandlar om Anton, Jojo och en hel mellanstadieklass. Alla gillar Anton och han är jättebra på fotboll. Det är något mystiskt med Anton och han verkar ha många hemligheter…

 

Det är jag som är Lisa av Moa-Lina Croall

det-ar-jag-som-ar-lisaÄr en bok om Lisa, hennes familj och kompisar och det handlar om både roliga och allvarliga saker. Fortsättningen heter Jag blundar och önskar mig något.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s