Kategorier
Bilderböcker

Magisk charm och förtrollande dekadens i Paris!

Boken om Mademoiselle Oiseau av Andrea De La Barre De Nanteuil är en barnbok med stil. Den handlar om två personer som bor på avenue des Temps Perdus. Det är Mademoiselle Oiseau som bor på högsta våningen i huset och Isabella som bor under henne med sin mamma.

Boken om MadameIsabella känner sig gråare än gråast. Hon är en person som ingen lägger märke till utan det känns som om hon bara knuffas hit och dit på skolgården. På lektionerna är det heller ingen som lägger märke till henne. Hon har inte fått någon positiv egenskap, tycker hon. När hon kommer hem vill hon helst bara vara på sitt rum eller lägga sig ner och sova när hon känner sig hopplös.

Mademoiselle Oiseau däremot är färgstark, fantasifull, kreativ och ibland nästan lite barnslig. Hon går aldrig ur sin lägenhet, Mademoiselle Oiseau, istället skickar hon någon av sina många katter som går och handlar åt henne eller springer andra ärenden. I hennes lägenhet är det fåglar och katter överallt och hennes lägenhet är inte alls som Isabellas och hennes mammas lägenhet. Det finns massor med mystiska rum och en takterass som är jättestor och har en egen pool och massor med exotiska blommor och växter.

Det blir ett år som aldrig varit sig likt när Isabella lär känna Mademoiselle Oiseau. De hittar på det ena äventyret efter det andra och när sommarlovet kommer är Isabella där större delen av dagarna. Och hon tror allt mer på sig själv och växer verkligen under berättelsens gång. Mademoiselle Oiseau känns nästan som en fransk version av Mary Poppins.

Illustrationerna är underbara och känns nästan typiskt franska. Som om de var målade till en fransk modetidning och inte till en barnbok. Illustratör är Lovisa Burfitt och hon fångar på pricken den magiska charm och förtrollande dekadens som råder i en överdådig Parisvåning där tiden verkar stå stilla.

Boken behandlar ämnen om att vara annorlunda men också om att acceptera sig själv och den man är.

Läs den under sommaren och njut av flertalet franska uttryck och en stämningsfull stund i Paris.

Se författaren och illustratören berätta om boken:

 

Boken om Mademoiselle Oiseau av Andrea De La Barre De Nanteuil

/Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s