Kategorier
Boktips Ungdomsböcker

Är drömkillen den hon tror?

Hon & han av Katarina von Bredow

hon-hanLucas Rosenius, till och med namnet låter snyggt. 12-åriga Alicia tror först inte det är sant när hon får en vänförfrågan på Facebook från 17-årige Lucas. Han ser nästan ut som Harry Styles från One Direction och han tycker att hon, Alicia, verkar vara världens finaste tjej. Att Lucas tror att hon är 14 år gör inget. Han verkar ju så perfekt. Men är Lucas verkligen den hon tror?

I skolan får Alicia hela tiden anstränga sig för att vara bra nog. Hon är populär men tillhör ändå inte riktigt innegänget. Den enda hon inte behöver anstränga sig för är grannen Andreas. Han är både smart och rolig. Alicia och Andreas brukar ta följe till och från skolan och ibland spelar de Rayman hemma hos Andreas. Men i skolan vågar Alicia knappt visa att de känner varandra. Hur ska hon bli vän med de populäraste tjejerna om hon umgås med någon som klasskamraterna kallar Professorn? Istället råkar hon säga att hon är ihop med Lucas och helt plötsligt står hon i centrum.

Hon & han är den andra fristående delen i Katarina von Bredows trilogi om livet på mellanstadiet. Bredow lyckas fånga den där mellanålderskänslan perfekt, när man inte längre är ett barn men ännu inte tonåring. Hon & han är en viktig bok med en lite kuslig underton. Det är en bok som borde läsas av både barn och vuxna. Vissa böcker bara är sådana där som man måste sträckläsa. Det går liksom inte lägga den ifrån sig.

Hon & han i bibliotekskatalogen

/Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s