Kategorier
Allmänt

Grattis till Augustvinnaren Jakob Wegelius

Vi säger grattis till Jakob Wegelius som med sin Mördarens apa, vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok.

Mördarens apa av Jakob Wegelius

mördarens apaDetta är en äventyrsberättelse med resor över världshaven och där Sally möter både skurkar och vänner. Det är en berättelse på liv och död med kärlek och ond bråd död. Boken är full av fina bilder och kartor över alla de platser i världen som boken utspelar sig på. I första boken Legenden om Sally Jones fick vi följa hur Sally redan som liten gorillaunge blev bortrövad från sin mamma i Afrikas djungler. Hon tränades till mästertjuv och fick uppträda på cirkus. När denna boken börjar har Sally fått tag på en skrivmaskin för att skriva sanningen om vem som mördade Alphonso Morro.  Hon berättar om hur hon tillsammans med sin vän Chiefen alias sjökapten Henry Koskela har krockat med en valfisk och efter att ha reparerat sitt fartyg varit tvungna att ta vilka jobb som helst. I Lissabon tog de ett jobb för Alphonso Morro där de seglar uppför en flod och övermannas av banditer. Chiefen blir oskyldigt dömd för mord och Sally får ge sig över världens alla hav med målet att få sin vän fri.

Hör Jacob Wegelius berätta om sin bok och sitt skrivande!

/Gertrud och Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s