Kategorier
Allmänt

En bok som har ALLT

Frida på Vallås bibliotek tipsade mig om boken Eviga glömskans allé av Ritta Jacobsson. Boken kom ut 2013 och jag har tittat på den ett flertal gånger tidigare, men har av någon anledning inte lånat hem den.

Men efter Fridas tips bestämde jag mig för att ge boken en chans och oj vad jag gillade den. Eviga glömskans allé är en sån där bok som har ALLT. Den är otroligt välskriven och jag tyckte om huvudpersonen redan från första sidan. Boken är sjukt spännande och innehåller dessutom kärlek, vänskap och allt annat som hör tonåren till.

Eviga glömskans alleAlexa är 16 år och bor i Stockholm. Hennes bästa kompis har precis flyttat och hennes mamma åker till Zimbabwe för att volontärarbeta. Men Alexa är van att klara sig själv, dessutom har hon ju mormor som hon kan hälsa på när hon vill. Mormor verkar dock ha blivit snurrig, hon irrar om spöken och konstiga telefonsamtal. Alexa känner sig för första gången ensam. Så när Amanda från skolan plötsligt vill hänga med henne börjar de umgås, trots att Alexa inte gillar Amandas stökige pojkvän. På en fest träffar Alexa drömkillen Rasmus. Alexa slits mellan den första förälskelsen och sin oro för mormor som verkar mer och mer förvirrad. När Alexa sedan läser om brutala rånöverfall på ensamma åldringar känns mormors Blomsterbo inte längre lika tryggt. Amanda ställer också väldigt mycket frågor om mormors hus och att hon bor där ensam.

Eviga glömskans allé av Ritta Jacobsson

/Sanna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s