Kategorier
Allmänt

Böcker jag önskar hade skrivits när jag var tonåring

Senaste åren har jag arbetat mycket med barn och unga, vilket har fått mig att återupptäcka ungdomslitteratur. Det finns så otroligt mycket bra böcker som tar upp alla frågor och funderingar man har just i tonåren. Här kommer några tips på böcker jag önskar hade skrivits när jag var tonåring.

Carlstensveckan

Äntligen är det dags för Ebba att åka iväg till Marstrand och seglarlägret Carlstensveckan. Hon har hört mycket om det ökända lägret och har höga förhoppningar både på seglingen och killarna. Snygga killar finns det gott om och hon vet inte riktigt vem hon ska välja- Pontus eller Johan. Trots detta blir veckan inte som hon tänkt sig när hennes vänskap med bästisen Nova sätts på prov.

carlstensveckanCarlstensveckan av Johanna Schreiber

Missa inte heller Johanna Schreibers nya bok, Offpist. Här får vi träffa Ebba igen och denna gång ska hon på skidresa till alperna.

 

 

 

 

 

Amandas bok

Amanda är 15 år och funderar mycket på det här med kärlek och känslor. Samtidigt flyttar hennes gamla dagis-bästis Axel tillbaks till stan och ska börja i hennes klass. Men han är inte samma gamla Axel som han en gång var och Amanda irriterar sig allt mer på honom. Dessutom bjuder Amandas mamma in Axel och hans mamma på middag. Axel, den sista människan på jorden som Amanda skulle kunna tänka sig att kyssa.

Amandas bokAmandas bok av Katarina Janouch

Amandas bok är första delen av fyra i en serie av Katarina Janouch.

 

 

 

 

 

Tillsammans

Tre tonåringar med olika bakgrund träffas under en TV-inspelning i Stockholm. Alexander som går i privatskola, Jakob som har en mamma som arbetar på TV och Theresa som bor med sin pappa i en husbåt. De blir allt bättre vänner och efter inspelningen tar Theresas pappa med dem ut till en skärgårdsö, men någon vill till varje pris hitta en av dem?

TillsammansTillsammans av Denise Rudberg

En spännande bok man bara måste sträckläsa. Innehåller både vänskap, kärlek, familjeproblem och spänning. Läs även Tillsammans- andra boken och Tillsammans- tredje boken.

 

 

 

 

 

Välkommen hem

Sara har precis kommit hem till Sverige efter ett utbytesår i London. Det enda hon vill är att allt ska vara som vanligt, som det var innan hon åkte. Men allt är annorlunda. Mattias, som hon dumpade innan London, verkar göra allt för att undvika henne. Samma sak är det med bästisen Bella, som även är Mattias tvillingssyster.

För att göra något nytt och få annat att tänka på börjar Sara på jujutsu. Där träffar hon Adrian. Han är grymt irriterande, men ändå blir allting roligare när han är med.

Välkommen hemVälkommen hem av Johanna Lindbäck

En bok om vänskap, kärlek och om att förändras och gå vidare.

/Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s