Kategorier
Boktips Kapitelböcker 9-12 år Läsa högt Ungdomsböcker

Nervkittlande nagelbitare i New York

Maia har precis flyttat till New York med sina föräldrar. Kompisarna hemma i Sverige tror att hon lever ett spännande lyxliv på Manhattan, men förutom två privatlärare och sushi till middag varje dag är det inte så lyxigt.

Maias föräldrar jobbar nästan dygnet runt och den mesta tiden spenderar hon ensam hemma. Lägenheten, som de ärvt av farfar, är stor och har många rum, men ett rum är låst. Det rummet får Maia absolut inte gå in i. Men så försvinner Maias hamster och det enda rum hon inte letat i är det låsta rummet. När Maia säger: ”Är du där?” till den låsta dörren, tycker hon sig höra en röst som svarar: ”J…, de… är ja…” Vad eller vem döljer sig egentligen bakom dörren?

Omslag till boken Hjärtlös av Petrus DahlinHjärtlös av Petrus Dahlin är en bok som passar de som redan slukat allt av Ingelin Angerborn, Kristina Ohlsson och Kerstin Lundberg Hahn. Det är en riktigt spännande bok med övernaturliga inslag. Ju mer du läser, desto obehagligare blir det. Vågar du läsa den?

Hjärtlös av Petrus Dahlin

/Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s