Kategorier
Boktips Kapitelböcker 9-12 år Läsa högt

Superbra böcker om livet på mellanstadiet!

Jag har precis läst ut två böcker som handlar om hur det är att gå på mellanstadiet. De handlar båda om hur svårt det kan vara med kompisar och familjen, och om kärlek!

Du och jagI Du & jag får vi följa Andreas som gillar en tjej i sin klass, Alicia. Det är svårt att komma nära henne eftersom hon gör allt för att få vara med de ”tuffa” tjejerna i klassen. Men Andreas gillar den ”vanliga” Alicia, sån som hon är när de har sällskap till skolan, när hon är sig själv och inte gör sig till. Så får Andreas chansen att fråga om Alicia vill hjälpa honom att måla om på hans rum, och han kan knappt fatta att hon säger ja! Samtidigt blir Andreas tillfrågad av andra elever på skolan om han vill vara med och måla graffiti på en vägg bakom skolan, och Andreas hänger på! Och sen visar det sig att Andreas pappa ljugit för familjen och en hemsk sanning kommer upp till ytan som vänder upp och ner på allt! Denna bok innehåller så mycket! Det finns två fortsättningar; Hon & han och Han & dom.

Länk till Du & jag i bibliotekskatalogen

Länk till Du & jag i Legimus.se

Lite ihopDen andra boken jag läst heter Lite ihop och handlar om Majken. Bästisen heter Tessan och dom hänger alltid ihop – men plötsligt är det som att Majken inte duger. Tessan vill bara snacka om killar, och gör hellre det med Belinda än med Majken. Då kommer Majken på värsta planen: hon ingår en pakt med den nyinflyttade killen Ivan! Om dom pratar med varandra i skolan så ser Tessan att Majken faktiskt också har något att komma med när det gäller killar, och då kommer Tessan vilja hänga med Majken igen. Ivan går med på detta och de är överens om att det bara är en tillfällig pakt – men är det verkligen bara det…? Det finns en fortsättning som heter Kanske ihop.

Länk till Lite ihop i bibliotekskatalogen

Länk till Lite ihop i Legimus.se

Hälsningar Hanna, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s