Kategorier
Barn tipsar! Kapitelböcker 9-12 år Ungdomsböcker

Barn tipsar om spännande och läskigt!

Allhelgonaoffret av Petter Lidbeck 
Shirin är en tjej med skilda förälAllhelgonaoffretdrar. Hennes mamma bor i Finland och hon har inte träffat henne ofta. En dag tittar hon i en tidning och hittar en fin herrgård som är helt gratis. Dom åker och tittar på huset. Dom får låna huset, men bara på ett villkor, att dom aldrig får gå upp på vinden. Jag tycker att boken var bra fast lite konstig för att dom högg huvudet av en häst.
Martha, 10 år

Lyssna på boken via Legimus (för talbokslåntagare).

Kleo och underjordens gåta av Jesper Tillberg
Kleo och underjordens gåtaHANDLING: Boken handlar om Kleo, en tjej som är mobbad i skolan. När Kleo och hennes ärkefiende Nettan ramlar ut igenom skolfönstret så faller de mot en säker död. De vaknar upp i underjorden, det egyptiska dödsriket där havet är brinnande eld och ormdemonen vakar vid grottan. Isis, drottning av underjorden, kräver att de löser fallet på världens första mumie. Bara då får de återvända till livet. Kleo och Nettan tvingas göra den farofyllda resan tillsammans. Kleo står inför sin största utmaning någonsin, ska hon tvingas ta hjälp av ”hårspraymiffot” Nettan? JAG TYCKTE SÅ HÄR: Jag tyckte att boken var bra. Kommentar: ”Fy farao så spännande!”
Josefin, 10 år

 

Gorlans ruiner av John Flanagan
Gorlans ruinerBoken handlar om Will. Will är 15 år och är kortväxt för sin ålder. Hans pappa var en tapper riddare som var med i många krig. Wills dröm är att bli en riddare som sin far. Will rör sig snabbt över öppna fält. Han är nästan som osynlig för människorna. Men Will blir inte riddare utan han blir lärling hos Halt. Halt är en spejare med förmågan att röra sig osedd över fält och i skogar. Will får en ponny som heter Tugg. Man tror att en ponny inte skall vara så snabb och uthållig som Tugg är. Will kan inte rida Tugg från början men han lär sig. Spejarnas hemliga vapen är 1. en pilbåge, 2. en kastkniv, 3. en vanlig kniv och 4. en kamouflagefärgad mantel och en ponny. Jag tycker boken var bra för det händer mycket och den är spännande.
Jacob, 10 år

 

Den hemliga trappanJag tycker att boken var väldigt bra. Den var spännande och lite läskig. Det är om tre syskon, en storebror som heter William, en mellansyster Mary och lillasyster Alice.
Emmi, 11 år

Låna boken på bibblan!

Dalslandsdeckarna av Pia Hagmar 
DalslandsdeckarnaJag tycker om dalslandsdeckarna för att det handlar mycket om mysterier också är dom roliga och bra. 11 serier om dalslandsdeckarna så testa att läsa dom om ni inte hittar någon bok att läsa!
Saga, 10 år

Låna serien på bibblan!

Lyssna på böckerna via Legimus (för talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s