Kategorier
Allmänt Boktips

Spännande sommarläsning

9132165226Om du har läst Fallen ängel och de tre efterföljande böckerna i samma serie, så kommer du helt säkert att gilla samma författare Becca Fitzpatricks senaste bok Black Ice.

Detta är en fristående bok och handlingen utspelar sig i Klippiga bergen. Huvudpersonen heter Britt Pfeiffer och hon har hårdtränat inför att vandra tillsammans med sin bästa kompis. Det de inte har räknat med är att själva bli offer för en kidnappning, då de tvingas söka skydd i en ensligt belägen stuga under en rasande snöstorm.

I stugan gömmer sig två killar som är på flykt undan polisen. Britt går med på att leda killarna nerför bergsluttningen om de låter henne leva. Mot allt sunt förnuft känner sig Britt dragen till en av kidnapparna, men vet inte vad hon ska tro. Är han verkligen hennes fiende?

Länk till boken som talbok via Legimus.

 

//Ann-Sofie, Fyllinge bibliotek

 

 

 

9150114336Mysig läsning: Spöken och spioner av Katarina Mazetti

Det är sommarlov och kusinerna Karlsson bestående av Julia, Daniella, George och Alex ska tillbringa sommaren hos sin moster Frida på hennes egen skärgårdsö. De ser fram emot lata dagar med sol och bad och att få lära känna varandra för trots att de är kusiner känner de inte varandra speciellt väl. Som tur är kan Alex som vanligtvis bor i Frankrike laga jättemycket god mat och det är tur med tanke på att moster Frida är helt ointresserad av mat och vill helst bara ägna sig åt sitt konstnärsliv.

Dagarna på ön blir dock inte som de tänkt sig. Det försvinner mat från deras matkällare och trots att det inte bor några fler på ön verkar någon elda men inte vilja visa sig. Vem eller vilka är det som gömmer sig på ön och är de farliga? Kusinerna börja spana för att reda ut vad som händer…

Detta är första delen i en serie och för dig som vill läsa vad kusinerna Karlsson gör på höstlovet, sportlovet samt påsklovet så finns det fler delar!

Länk till boken som talbok via Legimus.

 

 

 

9150220098Läskig läsning: Elias bok av Magnus Nordin

Emma och Elias är två syskon som på dagarna letar efter mat och andra överlevande och på nätterna gömmer sig för varelserna. På nätterna härjar varelserna och letar efter mat, det vill säga alla former av kött vare sig det är djur eller människor men så fort dagen gryr flyr de undan ljuset. Blir man biten av varelserna riskerar man att bli en av dem. Det utspelar sig på Gotland och ryktet säger att en båt ska hämta upp överlevande i Kappelshamn. Emma och Elias möter en bil som endast har plats för Emma. Hon åker med och lämnar Elias som ska ta sig dit med en häst som de hittat. Frågan är kommer båten och hinner alla fram eller är det bara en fälla…

Detta är en bok för dig som gillar zombies och riktigt hemska och läskiga saker. Varning, läs på egen risk! Elias bok är första delen i serien, där fjärde delen Uppror precis släppts.

Länk till boken som talbok via Legimus.

//Gunilla, Getinge bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s