Kategorier
Bilderböcker Boktips Faktaböcker

Blandade sommartips!

9176630005

 

Robert Arthur och Demonprofessorn, Robert Arthur och Monstersystrarna

Av Charles Gilman

Del 1 och 2 i serien om Lovecraftskolan, böcker som är både spännande och roliga och fyllda av hemska monster. Det visar sig att den alldeles nybyggda Lovecraftskolan inte enbart är så fantastisk som ryktet säger.

 

Robert upptäcker ganska snart att mystiska saker är på gång i skolan. Till exempel den tvåhövdade råtta han hittar på bibliotekets vind (som egentligen inte finns) eller när han smyger på naturkunskapsläraren och ertappar honom med att äta upp en livs levande hamster… Läbbig sommarläsning garanteras!

 

9176630013

 

 

 

 

 

 

 

 

3625138085  Fun food – kreativa idéer i köket

Kul mat som passar både till vardag och fest. Vad sägs om att bjuda gästerna på Köttfärskrokodil, Ägglarver, Hjärnmuffins eller Potatismöss i sommar?

Enkla recept på vanlig mat som helt enkelt serveras på ett lite ovanligt sätt.

 

 

 

 

 

9174014994  Läckra glasspinnar

Vad vore sommaren utan glass. I den här boken får du massor av förslag på glasspinnar du enkelt kan göra själv. Mixa jordgubbar och socker och frys – MUMS, eller mer avancerade recept – allt blir lika gott.

Glassigt pysseltips

På ett enkelt sätt kan du göra egna fina glasstrutar, kanske ett tips för barnkalaset. Gör en strut av papper, blås upp en vattenballong och limma fast i struten. Dekorera sedan glassen och struten med sådant du har hemma. Det blir både fint och festligt!

 

//Linda, Harplinge bibliotek

 

 

0857387332När sommaren närmar sig med stormsteg letar jag fram John Marsdens Tomorrow-serie. Böckerna handlar om Ellie som tillsammans med sina vänner ger sig ut på en campingtur i Australiens vildmark. En natt vaknar de till ljudet av ett flertal flygplan, det visar sig att himlen är full av dem. De avbryter campingturen och beger sig hem, där de finner hus och gårdar öde. Vad är det som har hänt under dessa dagar? Snart tvingas de inse att Australien ligger i krig och att deras stad är under attack. Istället för att ge sig tillkänna och kapitulera bestämmer de sig för att kämpa för sitt land. Det är trots allt deras hemmaplan, en terräng de känner till utan och innan.

Serien omfattar sju böcker och har tre uppföljande böcker om tiden efter kriget. Böckerna finns både på svenska och engelska samt i ljudboks format.

Första boken heter på svenska: I morgon när kriget kom.

 

Länk till boken som talbok via Legimus.

 

9129666155De klassiska berättelserna om Alfons Åberg passar året om. I Alfons och odjuret av Gunilla Bergström möter vi Alfons som är 6 år. Han kan inte sova på kvällen för det bor ett odjur under sängen.

När de spelade fotboll tidigare under dagen gjorde han ett riktigt höjdarskott som for iväg långt bort. Hur de än letade kunde ingen hitta bollen, allra mest letade lillkillen för han var bollkalle. Alfons blev arg på lillkillen när han inte kunde hitta bollen och rätt som det var slog han lillkillen i ansiktet.

På kvällen ligger Alfons vaken och tänker på odjuret under sängen.

 

Länk till boken som talbok via Legimus.

 

 

9172217103Örjan – den höjdrädda örnen av Lars Klinting

Boken handlar om den rysligt höjdrädda kungsörnen Örjan.

Ur boken: ”Ibland flög han, men bara strax ovanför markytan. Flög han högre blev han yr i huvudet och svimmade. I hemlighet drömde Örjan om att sväva högt, högt bland molnen med de andra örnarna.”

En mycket fin saga om en kungsörn som får hjälp av en liten kungsfågel att övervinna sin rädsla för höjder.

Länk till boken som talbok via Legimus.

 

//Åsa, Simlångsdalens bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s