Kategorier
Allmänt

Läskigt och ruskigt!

Rebecca på Andersberg bibliotek har läst två spännande böcker.

Röda spår av Katarina GenarRöda spår av Katarina Genar

En småruggig bok för 10-åringar när regnet öser ner utanför fönstret.
Samuel har precis gått på sommarlov och kompisarna har åkt på semester så han har ingen att hänga med och då verkar plötsligt sommarlovet inte så roligt längre. I mataffären ser han en lapp om ett hus att hyra på ett ställe som heter Rädslan och något får honom att ta med den hem och visa föräldrarna. Pappa gillar idén och de ska ha 2 veckor för sig själva i huset på landet under tiden mamma jobbar. Är det något mystiskt med huset och varför hör han men inte pappa viskningar ibland?

Låna boken på biblioteket!

Lyssna på boken via ”Legimus” (för dig med inloggning.)!

Enklav av Ann AguirreEnklav av Ann Aguirre

Första delen i en ny trilogi för ungdomar om Razorland som utspelar sig i en hemsk framtid där inte många blir över 21 och där det härjar missfoster som gärna äter människokött om de får chansen. Lite grym ibland men spännande, jag väntar med spänning på del 2 som kommer i november.
En pest har dragit fram i världen och miljoner människor har dött. De som klarade sig undan har flytt ner i kloakerna där de sedan några generationer bakåt numera lever i klaner och försöker överleva på de djur de kan döda. Spadertvå fyllde precis 15 år och hennes jobb blir jägarinna, vilket innebär att hon ska leta mat och försvara klanen mot missfostren som stryker runt i kloakerna. Hennes första jobbpartner blir Tålig, som är uppväxt ovan jord och har svårt att rätta sig efter alla reglerna i klanen. Tillsammans förstår de att för att klanen ska överleva måste de ändra på sina rutiner och inte alla gillar de nya idéerna. Det värsta som kan hända en människa inom klanen förutom döden är att bli iväg skickad, för hur ska man klara sig i världen utan sin klan, undrar Spadertvå?

Låna boken på biblioteket!

Lyssna på boken via ”Legimus” (för dig med inloggning)!
/Rebecca, Andersbergs bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s