Kategorier
Allmänt

Nytt fängslande äventyr i Valleby

v 43 Ulrika 1Har du precis som jag funderat över vad som hänt med alla bovar som Lasse och Maja tagit fast i Valleby? I Fängelsemysteriet, den senaste boken om LasseMajas detektivbyrå, får vi träffa tre av bovarna som hamnat bakom lås och bom tack vara Lasse och Maja.

Prästen i Valleby vill liva upp tillvaron i fängelset genom att låta några av fångarna sätta upp pjäsen Hamlet. Men prästen klarar inte uppdraget själv utan ber Lasse och Maja om hjälp med att sköta ljud och ljus. Självklart ställer de upp, men lite nervösa är de allt över hur de ska tas emot av fångarna… det är ju trots allt de som satt fast dem.

Lasse och Maja hinner knappt in genom fängelsegrindarna innan en rad underligheter inträffar och snart har det fått ett nytt mysterium att lösa!

Vill du själv vara med och ta fast en tjuv kan jag rekommendera appen LasseMaja : Hitta tjuven. Här gäller det att du lyssnar noga på ledtrådarna som ges så att du tar fast rätt person! Lycka till! Läs mer om appen här.

På flera av våra bibliotek finns det också en Mysterieklubb. Här löser man deckargåtor, skriver egna mysterier, går på skattjakt – och mycket mer. Dessutom får klubben besök av en riktig polis! Vill du också vara med i Mysterieklubben? Läs här om hur du går med.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)!

//Ulrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s