Kategorier
Allmänt

Fotboll för hela slanten!

Här kommer några tips på böcker om fotboll! De är spännande, snabblästa och innehåller framför allt massor av fotboll.

satt-straffen-charlotte Sätt straffen, Charlotte! av Jennifer Wegerup

Detta är en superbra bok om allt som händer under en fotbollscup. Ekeby IF ska iväg på sin första fotbollscup och Charlotte vill verkligen göra allt för att hennes lag ska vinna. Vi får följa laget när de möter några riktigt bra motståndare, men vi får också höra om allt som händer utanför planen under en fotbollscup och det är en hel del! Böckerna om Charlotte bygger på fotbollsspelaren Charlotte Rohlins liv och det gör att boken känns ännu mer verklig och intressant.

 

Läs också andra delen Hund på plan

 hund-pa-plan

Träfflista – Biblioteken i Halmstad

 

Lyssna på boken via Legimus

 

 

 

rott-kortRött kort av Alan Combes

I den här boken är det full fart från första sidan och man kommer direkt in i handlingen. Det handlar om Seb som är fantastisk på fotboll men också ganska stöddig och självsäker. När han får veta att det är en tjej som ska döma nästa match så kommer hans sämsta sidor fram. Under matchen varnas Seb flera gånger och till slut blir det rött kort. Hur ska laget klara sig nu utan sin bäste spelare?

 

Låna boken på Biblioteken i Halmstad

 

Passa bollen! ropar Kosse : inspirerad av Kosovare Asllanis barndom av Anja Gatu och Maria Källström

passa-bollen-ropar-kosse

Kosse älskar fotboll och vill spela (och helst vinna) hela tiden. Oftast går hon runt med en boll under armen och är beredd på spel. Nu är det snart dags för fotbollsturnering och det är nu det verkligen gäller! Den här boken handlar om landslagsstjärnan Kosovare Asllanis och hur det var när hon började spela fotboll. Men det handlar också mycket om hennes liv utanför fotbollsplanen, livet med skola och syskon och kompisar som vi alla kan känna igen oss i.

 

Låna boken på Biblioteken i Halmstad

 

Den nya klubben av Daniel Zimakoff

a

Johan och Nikolaj spelar i samma fotbollslag och blir jätteglada när de blir uppflyttade till förstalaget. Men snart visar det sig att Johan får väldigt lite speltid i det nya laget. Till slut tröttnar Johan på att sitta på bänken och bestämmer sig för att göra något för att få spela mer… Boken handlar framförallt om fotboll, men också om vänskap och om att ställa upp för varandra.

 

Läs också de andra delarna i serien:

Vinna eller försvinna

Supermålet

Mezzi möter Messi

 

Låna boken på Biblioteken i Halmstad

 

//Cecilia, bokbussen

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s