Kategorier
Boktips Kapitelböcker 6-9 år

För dig som gillar hisnande äventyr

Fille och Gonkan hos detektiverna del 3

Fille och GonkanFille och Gonkan är på besök hos mormor och morfar igen. Eftersom mormor och morfar är lite glömska av sig har de flyttat till ett ålderdomshem. Plötsligt kommer de ihåg hur det var förr när de var detektiver och jagade bovar i New York. Mormor drömmer sig tillbaka och säger: -Ni kanske kan hänga med till firman i New York och hjälpa oss med vårt olösta fall. Det var säkert åttio år sedan vi var där senast. Det blir ett hisnande äventyr som för hela sällskapet tillbaka i tiden med hjälp av en luftballongsfärd som slutar med att de får pyspunka av spiran i Empire State building. Snart är de igång med jakten på mästertjuven Storskrattaren som sätter sina offer ur spel genom att berätta roliga historier för dem så att de inte kan sluta skratta. Vill du följa med på andra äventyr med Fille och Gonkan finns det både del 1 ”Fille och Gonkan hos sjörövarna” och del 2 ”Fille och Gonkan hos dinosaurierna”. Lämplig för åldern 6-9 år.

Låna boken på bibblan!

”Fille och Gonkan hos sjörövarna” finns även som talbok hos Legimus (för dig som är talbokslåntagare). Lyssna här!

//Ann-Sofie, Fyllinge bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s