Kategorier
Boktips Kapitelböcker 6-9 år Kapitelböcker 9-12 år Läsa högt

Tips på bra böcker att läsa högt!

KlappsnapparnaKlappsnapparna & Charlie av Stefan Roos & Per Simonsson

En dag står det en liten unge utanför Kurres dörr. Hon heter Charlie och berättar att hon är hans dotter. Kurre blir förskräckt: Det går ju inte, han är ju en tjuv! Han är medlem i den beryktade Klappsnapparligan och kan inte vara pappa till någon. Men Charlie är envis och får följa med honom till tjuvnästet för att träffa de andra Klappsnapparna. Och deras fruktade ledare Madame Bofvén. De blir inte glada över att Kurre dragit henne med sig, men när det visar sig att Charlie är en fenomenal ficktjuv inser Madame att det kanske inte är så dumt att ha en unge i ligan.

Lyssna på boken via Legimus.se (för dig som är talbokslåntagare)

 

 

 

Julius och mobbarna

Julius och mobbarna av Martin Svensson

Julius är kompis med alla i klassen och i hans klass går en som heter Elena. Julius tycker Elena är snäll, men det gör ingen annan i klassen. En dag när de ska gå ut på rast har det snöat. Fast man inte får, börjar hela klassen ha snöbollskrig på gården. Elena kommer fram till Julius och frågar om de ska vara i lag. Julius svarar att det kan de vara. Då ropar tjejerna på andra sidan gården ”Inga lag!”. Julius och Elena lyssnar och fortsätter kasta var för sig. Men det dröjer inte länge innan alla tjejerna gaddar ihop sig och bara kastar på Elena. Julius blir så rasande att han nästan skakar. ”De sa ju inga lag”, tänker han och börjar krama en stenhård snöboll. Sedan tar han sats och kastar iväg den mot tjejerna. Precis i det ögonblicket reser sig Elena upp och får snöbollen rakt i ansiktet! Oj, det var ju inte alls så Julius hade tänkt…

Lyssna på boken via Legimus.se (för dig som är talbokslåntagare)

 

 

 

Hur man gömmer en mammut

Hur man gömmer en mammut av Katarina von Bredow

I den här boken får vi följa Alexander som mest av allt önskar sig en hund, men hans mamma och pappa tycker att det är på tok för mycket jobb och ansvar med en hund. En dag när Alexander är på väg hem från skolan ser han ett rep på marken vid skogen. Han låtsas att det är en orm i djungeln och följer det in i buskaget och vad ser han där? Jo en livs levande Mammut! Han blir överlycklig, nu är bara frågan vem han ska berätta det för? Mamma och pappa vill ju inte ens skaffa en hund, så en mammut får han nog inte behålla… Han bestämmer sig för att berätta vad han har hittat för sin bästa kompis Nisse och skyndar sig hem till honom. Tillsammans bestämmer sig Alexander och Nisse sig för att behålla mammuten (som de döper till Ingalisa). Men det är ju inte så lätt att gömma en mammut…

Lyssna på boken via Legimus.se (för dig som är talbokslåntagare)

 

 

Edward Tulanes fantastiska resaEdward Tulanes fantastiska resa av Kate DiCamillo

Edward Tulane är en mycket vacker porslinskanin med handsydda sidenkostymer. Han älskas innerligt av den lilla flickan Abilene. Men själv kan han inte känna kärlek. En dag faller Edward Tulane överbord från en stor båt långt ute till havs. Det blir början på hans märkvärdigt härliga och förfärliga resa. Han får inte bara nya kläder och namn, han möter andra människor och nya förunderliga känslor som sorg, hopplöshet, glädje. Och kärlek.

Lyssna på boken via Legimus.se (för dig som är talbokslåntagare)

 

 

 

Hälsningar Åsa M, Simlångsdalens bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s