Kategorier
Allmänt

Serieböcker

Till Vallås bibliotek kom i dagarna några helt nya serieböcker. Fina och roliga böcker med massa fina bilder! Jag tycker det känns roligt att det kommer mer och mer serier i bokformat, perfekt för när man har en liten stund över och vill läsa något roligt och spännande. Här kommer några tips på mina nya favoritserier, funkar perfekt att krypa upp med på nån solig plats och ett glas saft.

 

9187861208

 

Hubba! En kärlekshistoria av André Franquin

En väldigt söt och rolig bok om några mystiska varelser djupt inne i djungeln. Texten består mest av Hubba, Hubbi GAHHH i olika varianter, men tillsammans med bilderna blir det en fantastiskt rolig kärlekshistoria. Här finns även en farlig leopard som gör allt för att förstöra och äta upp våra hjältar.

 

 

 

 

9129697638

 

 

Ariol Superhästen av Emmanuel Guibert

Tredje boken om åsnan Ariol och hans liv. Skojiga små serier där vi får följa Ariol och hans kompisar på semestern, i skolan och på ett läskigt besök till doktorn. Mycket att känna igen sig i med både kärlek, pinsamheter och bus.

 

 

 

 

 

 

912969485X

 

 

Trollskogen av John Holmvall

En mycket fin bok med olika spännande berättelser om troll, älvor och människor. Här finns barn som blivit tagna av trollen, går vilse i skogen eller lär känna tomtar och älvor. Bilderna i boken är fantastiskt vackra.

 

 

 

 

 

 

9129697239

 

 

Katten Nils. Bästa barnvakten av Johanna Kristiansson

Mycket rolig bok om katten Nils och hans busiga kompisar. Katten Nils sitter barnvakt, men han är nog inte den bästa barnvakten man kan tänka sig. Han och hans kompisar upptäcker även ett spökhus, fullt av zombies, ekorrar och andra läskigheter.

 

 

 

 

 

 

9129699797

 

 

Mamma Mu och Kråkan på utflykt av Jujja Wieslander

Den coola kossan Mamma Mu och hennes kompis Kråkan finns både som bilderböcker och serieböcker. I detta äventyr får vi följa Mamma Mu på en mysig utflykt och se hur Kråkan bor. Mamma Mu funderar också på hur en vän ska vara. Gullig och rolig bok om två väldigt olika vänner.

 

 

 

 

 

 

Hälsningar Frida på Vallås bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s