Kategorier
Allmänt

Läskiga rysare för härlig sommarlovsläsning

Tycker du också om läskiga böcker som man blir riktigt – eller i alla fall lite lagom – skrämd av? Här är en hel hög med nya härliga rysare av några av våra mest lästa författare!  Magiska och skrämmande hus, oförklarliga fenomen, gömda brev och obebodda slott är några av de ingredienser som gör de här böckerna oemotståndligt läskiga och rysliga.

 

9163887010

Silvervinges hemlighet av Katarina Genar

Erik och Alva följer med Eriks mamma till ett gammalt slott där släkten Silvervinge en gång bott.  Nu är där tomt och öde, men Erik dras till ett gammalt lusthus där han, under en murken planka, hittar några gömda brev. Erik kan inte låta bli att återvända ensam till slottet och breven, men det skulle han kanske inte ha gjort…

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

 

 

a

Sal 305 av Ingerlin Angerborn

Detta är en fristående fortsättning på Rum 312 som väldigt många har läst och tyckt om. Det handlar om Elvira som är på sjukhus efter att ha fått en hjärnskakning. Från sitt fönster kan hon se Dåris, det gamla hospitalet. Hon ryser när hon ser det övergivna gamla sjukhuset och undrar om det finns någon sanningen i de hemska historierna som berättas om Dåris. Och vem var det egentligen hon såg i sjukhussängen bredvid hennes?

 Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

 

ab

Zombiefeber av Kristina Ohlsson

Människor i Eldsala blir plötsligt sjuka och samtidigt dyker en mystisk främling upp och Herbert och vännen Sally är säkra på att något hemskt håller på att hända. De försöker komma undan det farliga och oförklarliga i skydd av ett gömställe, men här handlar det om varelser – levande eller döda – som är väldigt svåra att gömma sig undan för…

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

 

ac

Kråkslottet av Ewa Christina Johansson

Viva börjar få onda aningar när hon kommer till huset där hon ska tillbringa sommaren. Ett gammalt hus på landet som det går otäcka historier om och där någon rör sig bakom spetsgardinerna fast ingen bor där. När hon sedan hör talas om de två flickorna som försvunnit spårlöst och om kvinnan som kallas Silverhäxan och stiger spänningen i boken och man måste läsa vidare för att se hur det går.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

 

ad

Spöknät av Petrus Dahlin

Petrus Dahlin har tidigare skrivit bland annat Hjärtlös och Kurragömma och här är den senaste i raden av rysare. Här handlar det om Timo som är plötsligt är med om en rad konstiga saker. Klockan går plötsligt baklänges, han ser djur springa förbi huset som om de flydde från något och hans mamma är försvunnen. Han möter också Akki, som erbjuder sin hjälp, men vem är hon och går hon verkligen att lita på?

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

 

//Cecilia, bokbussen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s