Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

Jordens största kalashatare!

Jordens största kalashatare av Ellen Greider

Varför måste man ha jättemånga kompisar? Varför måste man alltid vara med och leka kull på rasterna? Varför får man inte bara vara själv om man vill det?

Ja, dessa tankar går Freja och tänker på. Hon tycker ofta att de vuxna är orättvisa för att de inte kan låta henne vara. De tror alltid att hon inte får vara med de andra, när hon egentligen bara vill vara för sig själv en stund.

Ibland är det ju så att man inte alltid vill leka med någon just precis nu, utan behöver vara ensam och fundera på viktiga saker som: Hur kan himlen vara så blå när rymden är svart och full av stjärnor?, Vilken är egentligen den snyggaste färgen? eller Hur kan farmor vara så gammal?

Men nä, framför allt i skolan ska man alltid vara två, man får aldrig bara vara en. Två och två på led, man ska sitta två och två i klassrummet, och man ska vara två och två på uppvärmningen i idrotten.

Och på fritids är det ännu värre, för där ska man ha samling, sjunga och leka lekar tillsammans. Eller stå på led. Annars blir fröknarna arga. Hur svårt kan det vara att bara få vara ifred egentligen?

Det här är en klockren bok för alla oss som bara vill vara som vi är istället för att vara som alla andra vill att vi ska vara.

Jennie, Anderbergs bibliotek

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s