Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år Kapitelböcker 9-12 år Läsa högt

Fantastisk bildrik högläsningsbok!

Jag har försökt att gå över från bilderböcker till kapitelböcker vid min och sonens högläsningsstund före läggdags. Det går inte helt lätt, utan han vill gärna ha bilderna när jag läser. Har därför letat efter kapitelböcker med mycket bilder och hittade till min lycka Torben Kuhlmanns böcker om de äventyrliga mössen i Armstong (2017) och Edison (2019). Min son fullkomligt älskar dem. Här får du spännande berättelser om mössens första månraket och månfärden i Armstrong (2017)  och om en skattjakt med ubåt på havets botten i Edison (2019). Torben Kuhlmann som studerat teckning och kommunikationsdesign och 2012 gjorde bilderboken Lindbergh som examensarbete, förenar i sina böcker kunskaper om teknikhistoria med äventyrsberättelser. Berättelserna är finurliga och spännande med mycket inslag av tekniska konstruktioner och uppfinningsrikedom, där det även finns fakta och hänvisningar till de verkliga personerna bakom böckerna. Det är framförallt de fantastiska bilderna man imponeras av där det är raket- och ubåtskonstruktioner tillsammans med stora vida storslagna bilder över månen och hav. Bilderna är inte bara tillägg till texten utan vid flera tillfällen behöver man stanna upp och titta på bilderna för att förstå berättelsen. Nu väntar min son bara på att vi ska låna och läsa hans första bok Lindbergh – Berättelsen om musen som flög över Atlanten som har släppts som nyutgåva under hösten 2020. 

Edison kan du också lyssna på via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

 Hälsningar Tony, Biblioteken i Halmstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s