Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år Mysterieklubben Program

Var med i våra läs- och skrivgrupper digitalt i vår!

Inte mindre än tre digitala Mysterieklubbar kommer att starta på Biblioteken i Halmstad i vår.

Mysteriekubben vänder sig till mellan 10 och uppåt, som tycker om att läsa och lyssna på berättelser om spännande saker. Varje termin får man en bok som man läser hemma under terminens gång. Sedan pratar vi om boken, pysslar på bokens tema, gör boktips, bokmärken och pins, spelar in film, löser koder och mysterier.

Ibland får vi hjälp av konstnärer eller författare som håller workshops och ibland träffar vi andra personer som kan berätta om sitt spännande liv som t ex polis eller arkeolog. Varje termin avslutas med att vi träffar den författaren vars bok vi fått.

I vanliga fall så träffas vi på riktigt och då bjuder vi dessutom på fika. Denna termin provar vi att träffas digitalt i stället, men hoppas på att få ses framöver.

Stadsbiblioteket – varannan onsdag 15.30 med start vecka 7.

Söndrum – varannan onsdag 15.00 med start vecka 7.

Getinge/Harplinge – varannan tisdag 15.00 med start vecka 7.

Alla grupperna är digitala men leds av bibliotekarier på olika bibliotek. Anmäl dig till den grupp som ligger närmast så att du har chans att komma till eventuella träffar IRL.

Anmälan till Stadsbiblioteket: bibliotek@halmstad.se

Anmälan till Söndrum: sondrums.bibliotek@halmstad.se

Anmälan till Getinge/Harplinge: getinge.bibliotek@halmstad.se

Dessutom startar Skrivdrömmar en digital grupp, också från 10 år. Gruppen leds av Camilla Jönsson, en erfaren barn- och ungdomsförfattare. I gruppen provar vi att skriva i olika genrer och leker med text.

Skrivdrömmar Online startar onsdagen i vecka 8, kl. 15.30. Anmälan till: bibliotek@halmstad.se

I väntan på att grupperna ska börja kanske du behöver något att läsa?! Här kommer några tips på böcker för dig runt 10 år. Helt olika sorters böcker, men alla så bra!

Pärlfiskaren av Karin Erlandsson
Första delen av tre om legenden om ögonstenen, den mest eftertraktade pärlan! I detta fantasyäventyr dyker Miranda till havets botten efter ögonstenen och möter roshajar och andra faror och problem på hennes jakt.

Tulpanpojken av Christina Wahldén
Hur är det att komma till Sverige när det är krig och svält i ens hemland? Och dessutom bo hos en familj där allt är annorlunda? Här får vi en väldigt fin berättelse, baserad på verkliga händelser, om Wim som kom till Sverige från Holland 1945.

Ihop i smyg av Emma Askling
En härlig bok man får kärlekspirr i magen av. Men kärlek är ju inte alltid så lätt och det får Klara känna på. Klara som precis förlorat sin bästis Sia när Albin (som hon alltid varit kär i) börjar visa känslor för henne. MEN Sia och hennes nya gäng verkar ha bestämt att det ska bli Albin och Sia istället.

2039: Framtidshistorier för orädda av Åsa Anderberg Strollo och Andreas Palmaer
Elva korta berättelser (noveller) om hur framtiden kan se ut, som dessutom är riktigt läskiga! Vissa saker verkar riktigt coola som att ha på sig en hälsoklocka som larmar sjukvården när man håller på att bli sjuk, men mycket går också går fel med Artificiell Intelligens och ny teknik i de här berättelserna…Läs om du vågar!


Expedition: Rädda revet av Christina Wahldén
Alice får följa med sin mamma på en jobbresa till Stora Barriärrevet där hon jobbar som marinbiolog. Ön som de bor på är rena paradiset! Eller?! Det Alice får veta om hur naturen, djuren och havet mår på denna plats får henne att tänka om, om hur hon och hennes mamma lever och på vad som måste göras.

En del av böckerna kan du också läsa som e-bok via appen Biblio

Lyssna på böckerna via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

/Katarina (Stadsbiblioteket) och Jessica (Söndrums bibliotek)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s