Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

När vardagen blir på ett annat sätt.

Nåt trassligt inuti av Cina Friedner                                    

En fin berättelse om elvaåriga Isas liv och vardag, om hennes familj, hennes kompisar, hennes skola och om hennes pappa som är sjuk. Pappan är inlagd på sjukhus, men inte på en vanlig avdelning utan på en låst avdelning där det är förbjudet med skosnören och laddarsladdar.

Isas pappa är deprimerad och har varit det väldigt länge och detta är en tung känsla i vardagen som finns hos Isa hela tiden. Hon är orolig för honom, kommer han att bli frisk, kommer han hem och ibland blir han konstig av alla mediciner. Isa får också gissa sig till vad mamma egentligen säger eller inte säger om pappan, bättre med mormor, hon säger i alla fall som det är.

I skolan är det snart Lucia-dags och Isa har blivit lottad till Lucia och hon vet att bästa kompisen Aisha gärna ville vara Lucia. Isa träffar också Ian utanför sjukhuset. Snygge Ian som alla hennes kompisar är kära i.  Men hon tänker inte berätta för dem att hon träffat och pratat med honom.

En bok som är svår att släppa.

Denna författare har också skrivit en bok som heter:

Så himla taskigt

Du kan också läsa böckerna som e-böcker via appen Biblio.

Lyssna på böckerna via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Helena, Vallås bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s