Kategorier
Ungdomsböcker

Ungdomsbok för sträckläsning

Krönikor från Röda klostret, del 1: Maresi av Maria Turtschaninoff

På ön Menos ligger det Röda klostret där inga män får vara. Maresi är 13 år och lever på ön tillsammans med de andra noviserna och deras lärare – systrarna. Precis som många andra av flickorna i klostret har hon kommit dit för att fly undan hunger och nöd. Flickebarn är alltid välkomna till det Röda klostret, utan krav eller frågor, för att få en utbildning i allt som kan vara nödvändigt.

En vårmorgon anländer en ny flicka vid namn Jai och det blir Maresi som får se efter henne och hjälpa henne komma tillrätta i klostret. De blir snabbt nära vänner och Marsei delar med sig av det hon älskar mest, att läsa böckerna i klostrets bibliotek, det hon kallar för skattkammaren.

En tid efter Jais ankomst anländer ett skepp utanför Menos. Det är inte ett av de vanliga handelsskppen som annars handlar med det Röda klostret. På skeppet finns Jais far och hennes manliga släktingar. De har kommit för att hämta Jai och därmed återupprätta familjens heder.

Men det Röda klostret skyddas av en uråldrig kraft och släpper inte sin novis utan kamp. Tillsammans slår de tillbaka mot inkräktarna och i Maresis inre växer en kraft hon inte vill kännas vid. Den skrämmer henne, men den är också hennes öde.

Boken riktar sig till dig från 12 år och uppåt. Den är skriven i dagboksform och var otroligt svår att lägga ifrån sig!

Du kan både läsa och lyssna på boken via Biblio!

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Catarina, Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s