Kategorier
Bilderböcker

Bilderböcker för alla!

Här är några bilderböcker som jag gärna vill rekommendera till alla. Viktiga ämnen som vänskap och rädsla tas upp, men på ett lättsamt sätt och med en stor dos humor. Läs och känn igen er i alla våra känslor!

Kattbossen av Marta Altés

Kattbossen är van vid att bestämma allt hemma hos sig och att hen är mattes och husses favorit. Men plötsligt har de skaffat en hundvalp! Varför har de gjort det? Tycker de inte längre om kattbossen? Hundvalpen är snäll, men den gör inte alls som kattbossen vill. Den gör som den själv vill och den är jättebusig! Vad ska kattbossen göra nu?

En egen flock av Maria Nilsson Thore

En hund sitter i fönstret och tittar ut på de andra hundarna som leker ute i parken. Varför är det så svårt att passa in och leka med de andra? Plötsligt knackar det på dörren och in kommer en hund som vill leka. Den är rolig, lite galen och ganska stökig. Och plötsligt är det roligt att leka och det gör inget att den andra hunden är helt olik en själv.

Det som verkar farligt av Annica Hedin och Hanna Klinthage

Olika människor tycker väldigt olika saker verkar farliga. En del tycker monster och skelett är läskigast, en del är rädda för att komma bort från mamma och pappa i affären, någon tycker människor som skriker är otäcka, medan någon annan tycker småkryp är värst.

Billie, Korven och havet av Julia Hansson

Billie är lite rädd för vattnet när de kommer till stranden och det blir inte bättre av att hen träffar på en manet som bränns. Annat är det med deras hund Korven, som bara kastar sig ut och leker och springer och smutsar ner sig. Billie får ett cyklop och kan långsamt börja vänja sig vid havet och upptäcker den fantastiska undervattensvärlden.

Några av böckerna kan du också läsa som e-bok via appen Biblio.

Cecilia, Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s