Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

En fantastisk sagoberättelse

Lindormars land av Frida Nilsson

I den här fantastiska berättelsen får vi följa bröderna Sem och Immer. Inledningen i boken på minner väldigt mycket om Astrid Lindsgrens Mio min Mio: Sem och Immer är fosterbarn hos en kvinna som bara tagit emot dem för att de ska arbeta för henne – och de får aldrig leka eller ens äta sig mätta. En dag möter de en talande råtta som lovar dem allt det som de drömmer om ifall de följer med honom till Lindomars land och till drottning Indra. Det drottning Indra mest av allt önskar sig är ett barn. Och allt pojkarna önskar sig är en kärleksfull förälder! De tvekar först, men sen bestämmer de sig för att följa med råttan.

Så här långt låter det som att allt kommer att sluta bra, eller hur! Men det blir inte så som Sem tänkt sig. Det visar sig ganska snart att drottning Indra mest bryr sig om Immer, och Sem som alltid har tagit hand om sin lillebror behövs inte längre. Och det är mycket i den här nya världen som inte stämmer. Förutom råttan så finns det fler talande djur i borgen och de verkar slitas mellan att vilja vara djur och samtidigt vilja passa upp på drottning Indra.

I boken finns det en tydlig kamp mellan att göra gott och göra ont. Vem bestämmer vad som är gott och vad som är ont?

Lindormars land passar som högläsning från ca 8 år, men den är ganska otäck och kan väcka många frågor om rätt och fel. Men bara det finns möjlighet att prata om det man läser så skulle jag rekommendera den till alla som gillar en riktig sagoberättelse!

Hanna, biblioteken i Halmstad

Du kan lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Du kan också läsa boken som e-bok eller e-ljudbok via appen Biblio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s