Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Kusligheter i skolan

Nina och Willem Källmodin : Salen

Harry, Lo och Johanna går i samma klass och är vänner. Höstterminen har precis börjat och under sommaren skulle det ha byggts ett nytt skolbibliotek. Men det verkar inte ha blivit av, utan det enda som finns är en övergiven byggarbetsplats. Harry, Lo och Johanna blir nyfikna och tittar bakom byggplasten och upptäcker en dörr bakom en bokhylla. På dörren står ”Sal 3”. Finns det ett rum bakom dörren?

De bestämmer sig för att stanna i skolan i smyg efter att alla andra gått hem och försöka få upp dörren. De lyckas och hittar en övergiven skolsal, med gammalmodiga skolbänkar, planscher, kateder och ett förråd. Men allt är täckt av damm så ingen har nog varit där på länge. En iskall vind sveper plötsligt över rummet och en krita tycks sväva i luften. På den svarta tavlan skrivs ”Släpp ut mig” och barnen flyr skräckslagna därifrån.

Nu börjar det hända konstiga saker. Människor råkar ut för olyckor, föremål rör sig av sig självt och elever blir inlåsta på toaletten. Det verkar som att Harry, Lo och Johanna släppt ut någon. Någon som verkar söka kontakt med dem och behöver deras hjälp. Någon som inte lever. Ett spöke kanske?

Maria P., Bokbussen

Boken finns också att läsa som e-bok via appen Biblio

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s