Kategorier
Allmänt Bilderböcker Faktaböcker

Om du möter en björn

Visst är det härligt att vara ute i naturen? Att gå en lång skogspromenad, andas frisk luft, lyssna på fåglar, fika lite eller kanske till och med tälta. Men tänk om du möter ett läskigt djur då? Kanske en björn eller ett vildsvin! Jag tror att jag hade sprungit allt vad jag orkat…

Här är två böcker där vi får veta mer om björnar och vildsvin och hur man ska göra om man möter dem.

Om du möter en björn av Malin Kivelä och Martin Glaz Serup, Illustratör: Linda Bondestam

Är björnarna lika rädda för dig? Ska du kanske göra som Mors lilla Olle och ge den dina blåbär? Eller klättra upp i ett träd kanske? I den här bilderboken får du svar. De teckande bilderna är både roliga men också ganska läskiga. Så du kanske inte ska läsa den innan du somnar…

Fakta om vildsvin av Ulf Sindt

Det här är en lättläst faktabok om vildsvin. Bilderna är riktiga fotografier. Här får du veta var vildsvinen lever, vad de äter, hur mycket de väger, hur högt de kan hoppa och mycket mer. Men framförallt, vad du ska göra om du möter vildsvin!

Denna bok kan du också lyssna på och läsa som e-bok via appen Biblio

Åsa på Stadsbiblioteket (som nog vågar gå ut i skogen igen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s