Kategorier
Ungdomsböcker

Priset man betalar för att bli bäst

Elin Nilsson – Flyt som en fjäril, stick som ett bi

En bok för den idrottsintresserade högstadieeleven likaväl som för vuxna eller föräldrar nära hårt satsande idrottande ungdomar. Handlar om simning men bokens och huvudpersonens dilemma borde kunna överföras till vilken idrott som helst. Den handlar om Miranda som tränar stenhårt och måste vara bäst, även när hennes värsta konkurrent börjar i samma klubb och hon plötsligt inte är den enda stjärnan. Samtidigt som konkurrensen är tuff och hård och sliter på henne börjar hennes omgivning att krackelera. Hemma har familjen problem med en tv-spelsberoende storebror och hennes kompisar verkar gå vidare utan henne. Allt blir bara mörkare och tuffare för henne, men hennes extrema målinriktning mot SM gör att allt annat ändå bara hamnar i skuggan. Men hur mår hon egentligen?

En tuff, mörk och hård berättelse om priset man betalar för att bli bäst. Boken tar även upp om hur svåra relativt vanliga problem kan vara, som att växa ifrån varandra, problem i hemmet eller omgivningens förväntningar. En bok som väcker många frågor kring vänskap och kompisrelationer, idrottandets och att nå elitens pris och hur man ska möta problem i familjen.

Tony / Oskarström

Du kan också läsa boken som e-bok via appen Biblio

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s