Kategorier
Småbarnsböcker

En cool kiwi och mycket annat för små barn

Av Rebecca, Andersbergs bibliotek

Castors & Frippes-serien av Lars Klinting

Nu har de kommit enklare böcker för de yngre med Castor & Frippe. De bakar, snickrar, odlar och målar. Under bilderna står namnen på de saker som figurerna använder sig av. Detta gör det enkelt att följa med i historien. Plocka gärna fram era egna saker så barnet även ser dem i verkligheten. Alla böckerna är gjorda med hårda sidor för att små händer ska kunna hålla i dem.

Vems säng? av Stina Wirsén

En bok för alla om hur det kan vara att leva med barn som inte alltid sover i sina egna sängar på nätterna. Vaknar alla i samma säng som de gick och la sig i eller har någon bytt plats? Liksom tidigare böcker är det hemmalivet i sin vanliga mysiga röra som illustreras av Wirsén.

En cool kiwi av Emma Virke

Kiwi tycker inte att den duger och undrar varför den inte är lika fin som andra frukter den jämför sig med. Men de andra frukterna försöker hjälpa till med olika klädesplagg som är utskurna i kartongbladet. Kiwin är cool med sitt ludna skal och så ser ingen annan av fruktkompisarna ut. Tidigare har Virke gjort en bok om citronen samt böckerna om Toto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s