Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Om att fixa hela världen på en dag.

Av: Sofia, Stadsbiblioteket

Gips av Anna Woltz

Fitz är tolv år och tre veckor gammal. När hon var tolv år och två veckor skilde sig hennes föräldrar. Helt oväntat och dessutom mitt under jullovet! Tillvaron för Fitz och lillasyster Bente vänds upp och ner. Mamma vill ha egentid och få vara för sig själv då och då. Fitz är så arg på mamma, till och med så arg att hon skrivit MAMMA DÖ med en vattenfast spritpenna i ansiktet.

Första dagen hos pappa i hans nya lägenhet händer en olycka. Bente skär av sig fingertoppen när pappa skjutsar henne på sin cykel och de måste åka till akuten. Ett kraftigt snöoväder har dragit in över staden och akuten är full med människor som halkat och gjort sig illa. Det blir en lång väntan. Fitz ger sig ut och utforskar sjukhuset på egen hand. Där träffar hon på Adam och Primula. De tre dras in i en rad invecklade händelser, där det ena leder till det andra. Mitt upp i allt visar det sig att även Fitz pappa blivit skadad när han halkade med cykeln. Han har fått inre blödningar och läget är allvarligt.

Det blir en minst sagt händelserik dag för Fitz och hennes familj och varför har Fitz helt plötsligt armen i gips?

Det här är en bok som har allt – den är både sorglig, spännande, rolig, allvarlig och fartfylld och så finns det så klart med lite kärlek också!

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s