Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Två mysrysare

Av: Jennie, Andersberg

Spökhusets hemlighet av Kristina Ohlsson

Alba och hennes lillasyster Ellen är hos sin morbror Baltzar veckan innan jul. Snön yr och vinden viner i den värsta snöstormen Stjärndalen har skådat på 50 år. Morbror Baltzar visar flickorna ett gammalt miniatyrhus som en känd snickare har byggt. Miniatyrhuset skrämmer Alba, på nätterna hör hon röster som viskar om Samlaren och om barn som försvinner. Vem är Samlaren och vilket barn är det som ska försvinna?

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Den gåtfulla fyren av Ann-Charlotte Persson

Sam har lyckats övertala sin författande pappa att få tillbringa sommarlovet med honom på Gotland där de ska bo i en fyr. Redan på vägen dit blir de varnade för den gamle fyrvaktaren Gerhard, som det går otäcka rykten om. Det sägs att hans fru försvann i havet, men om hon tog livet av sig eller om Gerhard var inblandad är det ingen som med säkerhet vet. Sam är nyfiken på vad som har hänt, men tycker att Gerhard är obehaglig, då dyker en tjej upp som visar sig modigare. Modet visar sig dock få oväntade konsekvenser…

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s