Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

Ny serie med mysterier och spökjakter

Av: Maria, Bokbussen

Spökhunden Buster

Tobias Söderlund har skrivit två spännande rysare om hunden Buster och Ellen. Serien heter ”Spökhunden Buster” och är illustrerad av Stef Gaines.

Mysteriet på kyrkogården heter första boken. En väldigt hemsk sak har hänt i Ellens familj. Hennes storebror Oscar är svårt sjuk i cancer. Så numera är det nästan alltid Ellen som går ut med toy-pudeln Buster. En kväll tar hon och Buster genvägen över kyrkogården. Buster får upp ett spår som han följer, men plötsligt tvärstannar han, skäller och ser rädd ut. Ellen tror inte det är sant men hon ser två genomskinliga gestalter vid en grav. Spöken. Livrädda springer hon och Buster hem. Men Ellen som tänker mycket på döden kan inte släppa det som hänt och övertalar sin bästa vän Lorraine att följa med till kyrkogården. Det känns som att där finns en gåta som måste lösas. Och det är nu som Ellen förstår: Buster kan se spöken….

Andra boken heter Docksamlarens hus.  Ellen, Lorraine och Buster har löst spökmysteriet på kyrkogården. Oscar får nu behandlingar på sjukhuset och mår väldigt illa. För att vara nära honom hyr Ellens föräldrar ett gammalt hus över sommaren. Huset är läskigt tycker Ellen. Fullt av dockor som tycks stirra på henne med livlösa ögon. Ellen tycker verkligen inte om dockor. Sen börjar Buster uppföra sig konstigt, han skäller och morrar. Mest mot hörnskåpet i Ellens rum. Det verkar som att han ser spöken igen. Som tur är ska Lorraine komma och hälsa på. Tillsammans måste de ge sig ut på spökjakt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s