Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Boken om Humlan Hansson – jobbigt, sorgligt och roligt.

Av Cecilia, Stadsbiblioteket

Humlans Hanssons hemligheter av Kristina Sigunsdotter. Illustrationer Ester Eriksson

Just nu är Humlan Hansson liv verkligen inget vidare. Efter att ha varit hemma från skolan i två veckor med vattenkoppor har Humlans bästis Nour börjat vara med hästtjejerna och tittar inte ens åt Humlan längre. Humlan känner sig ensammast i världen och har ingen att vara med. Hästtjejerna retar henne och hon saknar sin bästis så mycket att det gör ont. Dessutom är hennes andra favoritperson, faster Fanny, sjuk. Hon har en psykisk sjukdom och ligger just nu på sjukhuset och mår inte alls bra. Hon är ledsen och vill inte äta och kan inte måla längre. Måla som alltid varit Humlans och faster Fannys roligaste grej att göra ihop.

Handlingen i den här boken är alltså på ett vis ganska dyster, men eftersom Humlan har så mycket humor så blir den ändå ganska kul. Jag skrattade högt flera gånger åt hennes kommentarer om det ena eller andra. Humlan är bra på listor också – hon gör listor över hemligheter hon bara berättat för Nour, hemligheter hon inte ens har berättat för Nour, saker hennes farfar berättat att man kan dö av, Humlan och Nours fulaste ord, osv.

Humlan är en sådan där huvudperson som ger lite extra styrka och mod åt oss alla som försöker att krångla oss fram genom tillvaron. Humlan funderar mycket och att tänka själv kan man komma långt med. Bilderna som finns på nästan varje uppslag är också väldigt träffsäkra och gör det hela ännu roligare (och sorgligare). Boken är ganska lättläst!

Boken finns att läsa både som vanlig bok och som e-bok.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s