Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Magiskt om vänskap – ny bok av Per Nilsson

Av: Hanna, Andersbergs bibliotek

Allt ska bli bra av Per Nilsson

Sommarlovet avslutas på värsta tänkbara sätt. Pi’s föräldrar berättar att de ska skiljas, och pappan flyttar till en lägenhet i ett annat område. Kompisarna är inte längre roliga att hänga med och allt känns trist. Men en dag börjar en ny elev i klassen, Eli, som vänder upp ner på allt. Han visar sig bo granne med Pi’s pappa, tillsammans med sin funktionsvarierade lillebror och en kvinna som inte är deras mamma. Han verkar konstig och Pi dras till honom. Han bryr sig om de som är utsatta, som de yngsta eleverna på skolan och han verkar kunna bota sjuka. Alla tycker om honom, till och med de äldre killarna som bor på samma område. De är hotfulla mot Pi tills de får veta att Pi känner Eli, då låter de honom vara. Ju mer Pi umgås med Elis desto bättre känner Pi sig. Men en dag är Eli borta, lägenheten är tom och Pi känner sig först också tom. Men något har väckts till liv i Pi. Vem var Eli? Var han magisk? Var han till och med en ängel?

Du kan också lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s